Toch nog snij …

Dan is ’t bijna half maart en nét wanneer we, na de zoveelste bloedeloze winter op rij, uit beginnen te zien naar de eerste vitamine D brengende zonuren, viel gisteren dan toch de eerste sneeuw! Bij het openen van de gordijnen is dat toch altijd wel een enigszins feestelijk plaatje..

Het zijn slechts een of twee centimetertjes die het zeer tijdelijk wit maken en ik moet er als de kippen bij te zijn om het fotografisch enigszins uit te buiten.  Want zo’n tuinvogelfoto wordt vaak een stuk leuker wanneer er een decoratief laagje sneeuw op het bijbehorend zit-takje is neergedwarreld

Ik heb de opstelling helemaal klaar staan wanneer het vlokwerk zijn attractief versierwerk heeft verricht en dan is het alleen nog maar wachten op de komst van een hongerige mees of roodborst. Maar dát is dan weer gek! Terwijl je zou verwachten dat na de koude ochtendstart en ’n fikse sneeuwbui de vogels zich in grote getale hongerig op het aangeboden voer zullen storten, is er op dat moment geen beest te bekennen. Het duurt maar en het duurt maar..en omdat de temperatuur al weer rap stijgt verandert het aanvankelijk nog lieftallige reepje poedersneeuw langzaam maar zeker in een druipend drablaagje..

Nét wanneer ik overweeg om er de brui maar aan te geven, komt eindelijk maar toch een Pimpelmeesje éven precies daar zitten waar ik ‘m had gedacht. Maar dan is het écht mooie er al weer van af. Nou ja..ik laat ‘m toch maar even zien.

Om je een indruk te geven van hoe het er in mijn beleving wél uit hoort te zien toon ik dan hieronder maar in twee vogelfoto’s die ik jaren geleden (toen het nog wel eens wilde winteren) heb weten te maken..

Het is dan wel weer leuk dat er gisteravond  opnieuw een centimetertje of twee kleffe plaksneeuw viel waardoor er met de oudste van de twee kleine logees die we dit weekend over de vloer hebben nog nét drie ouderwetse sneeuwpoppen konden worden gecreëerd voorstellende een wat onthutst de wereld in ziende opa, een met haar kneedwerk kennelijk tevreden oma en een met het oog op het eindresultaat wat zuinigjes wegkijkende Luka.

Nou, al met al is het toch best wel een opgewekt trio dat daar staat. Maar gezien de nu behoorlijk oplopende kwikstanden zullen we er morgen wel belabberd bij liggen   

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s