Toch maar doen…

Een van de voordelen van deze dagen tussen nazomer en herfst is het feit dat je voor het maken van foto’s van een zonsopgang niet meer zo gruwelijk vroeg je bed uit hoeft. Rond het op dit punt voor mij zeer redelijke tijdstip van kwart over zeven is de natuur dan kortstondig op haar mooist en ik benut deze windstille ochtend fris en monter om een paar sfeerplaatjes rondom het Hoeksmeer te schieten..

Hoofdmotief vandaag is de achtkante Poldermolen Meervogel, die normaal gesproken van zichzelf al fotogeniek vanuit het drassige landschap op rijst  Maar nu – in de dichte nevel en gouden ochtendgloed –  vorm het vanuit alle perspectieven wel een bijzonder heerlijk onderwerp ..

De ijle lucht is vol natuurgeluiden waarin vooral het nasale geroep van voorbij vliegende ganzenformaties de hoofdtoon voert..

Even verderop zie ik een pastoraal beeld dat mij aanspreekt door het contrast van diepe schaduwen en lichte accenten maar de altijd zo storend aanwezige elektriciteitsmasten in de verre achtergrond doen me dan weer twijfelen of ik ervoor in de zompige berm ga staan…

Hmmm, toch maar doen dan.

2 thoughts on “Toch maar doen…

  1. Erg sfeervolle plaatjes Krijn. Het licht is ’s ochtends vaak mysterieus. Ik zie de zon ook vaak zo schitterend, door nevelen gehuld, opkomen als ik om 6 uur op mijn fietsje stap. Maar om dat te vangen ben ik toch echt een betere camera nodig dan mijn Samsungetje:)

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s