Juffers ..

Gisteren kwamen we terug van een ‘vakantie-toetje’ in de vorm van nog een paar dagen kamperen op een van de Natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer, in dit geval in Drouwen. Mede door het mooie weer, de prachtige omgeving en de veelvuldige aanwezigheid van kinderen en kleinkinderen was het een zeer smakelijk nagerecht.

Ook hier is het effect van de langdurige droogte scherp zichtbaar geworden. Tijdens wandelen of fietsen door de bossen ervaren we het contrasterend en vervreemdend effect van groene boomkruinen en een bosbodem die bedekt is met een tapijt van dorre bladeren alsof het volop herfst is.

Alleen in de grote vennen spiegelen de wolken zich nog in het gestaag zakkende wateroppervlak…

Na een van de koudste nachten van deze zomer waarin ik met flessen heet kraanwater mijn voeten opwarm in de slaapzak,  sta ik extra vroeg op om juist in één van die nog natte natuurgebiedjes wat fotografisch rond te struinen.

Want dan is het daar mysterieus mooi door optrekkende nevel en zwaar bedauwde vegetatie..

Ik loop – tegen de zon in –  en zoek naar glinsterende foto-motieven. Ik vind ze in de vorm van een paar waterjuffers die kennelijk al zodanig zijn opgedroogd dat ze alweer zijn gaan rondvliegen maar wanneer ze op een halm gaan zitten, zie ik dat er nog wel wat dauwdruppels op hun ragfijne lijfjes flonkeren.   

“Gefundenes Fressen” voor een natuurfotograaf..

Wat dat laatste aangaat, verneem ik dat ik ook fysiek wel aan een ontbijtje toe ben en besluit snel tent-waarts te fietsen…

Was weer ’n schier oepke..

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s