Sternstee ..

Tussen de middag zat ik vandaag een poosje in de buurt van het broedponton dat een paar jaar geleden in de haven van Lauwersoog is neergelegd. Vogels als de Noordse stern en de Visdief kunnen hierop veilig nesten te bouwen en eieren uitbroeden. Het is gemaakt van een oude dekschuit uit 1930, die uit de vaart is genomen en heeft de naam ‘Sternstee’ meegekregen.

Ik blijf op grote afstand van het ponton en ze trekken zich maar weinig van me aan vandaag  en vertonen hun natuurlijk gedrag van onderling ruzieën, poetsen en visjes binnen brengen voor het nakroost, waardoor ik een aantal plaatjes mag maken die ik hier maar weer even deel !

Hoewel de vogels al jongen hebben en krijsend tekeer gaan, is de afstand ook voldoende groot om geen agressief gedrag te veroorzaken, want ze staan er om bekend met hun scherpe snavels vervaarlijk te kunnen uithalen tijdens duikvluchten op mens en dier die het waagt om te dichtbij te komen. Een tijd geleden maakte in een opname van een op mij af komende vogel, waarvoor ik echt even moest bukken….

2 thoughts on “Sternstee ..

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s