Word jij d’r soms ook zo moe van?

Word jij d’r soms ook zo moe van?

Van die alsmaar tegenvallende coronacijfers? De stagnerende productielijnen?  Stop gezette vaccinaties? Uitgestelde versoepelingen en vertraagde stappenplannen?  Loopt er dan nog wél iets  volgens planning?

Absoluut!  Maar dat gebeurt buiten!  Nu!

Daar volstrekt het vernieuwingsproces zich in zijn volmaakte orde en regelmaat zoals ooit ontworpen en gepland. Onverstoorbaar worden hoop en verwachting hier daadkrachtig omgezet in de zoveel-duizendste, magistrale uitvoering van een nieuwe lente.

Wéér bloeien de wilgenkatjes vol felgeel stuifmeel dat wacht om door de wind of aan een koolmeesveertje te worden meegenomen om tot bevruchting van een nieuwe generatie te dienen. Precies zoals het is bedacht en waarvoor het is bestemd! 

Opnieuw  ontvouwt zich – letterlijk – het onbegrepen wonder van de aanmaak van groenpigmenten in het pril gebladerte.   Zoals het ‘van den beginne’ af is bedoeld. Teer en kwetsbaar nog, maar perfect getimed en gerealiseerd binnen de gestelde termijn!  Zondoorschenen, trekken ze onze aandacht;

Daar zijn we weer!  Jullie hadden toch wel op ons gerekend ? ’

En ja, heel klein en veel minder opvallend verschijnen volgens het geplande schema, een beetje bleu maar precies op tijd,  de zachtblauwe bloemkelkjes van het Ereprijs in de langzaam weer opfleurende bermen .

Je moet er eigenlijk diep voor voorover buigen om hun fragiele schoonheid en hun terecht ontvangen naam te kunnen duiden. En een diepe buiging misstaat ons niet!

Buiten gebeurt het!

Laten we vandaag onze binnenwaarts gerichte blik weer eens verruimen en dankbaar genieten van hetgeen ons daar wordt geboden aan wél waargemaakte beloftes. 

Even wég bij  de Persconferenties het Journaal en de praatprogramma’s.

Eindelijk eens lós komen van  je beeldscherm..

Nou ja, nádat je dit even hebt gelezen dan.. J 

2 thoughts on “Word jij d’r soms ook zo moe van?

  1. Hallo Krijn, wat kun jij alles toch ontzettend mooi en beeldend verwoorden. Zo knap vind ik dat. En mooie natuurfoto’s om deze proza te begeleiden. Het is iedere keer weer een verrassing om jouw Krijnsel te openen.
    Gr. Ineke

  2. Prachtig verwoord Krijn. Zo waar…de blik naar buiten. Bedankt voor je wegwijzer, ik moest het even weer horen.

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s