Einde van een ..lock-down!

Tsja , dat kan allemaal in ons kikkerlandje!   Van schaatsen op uitgebreide schaal naar mogelijk de eerste rokjesdag. En dat in slechts 10 dagen tijd. Stonden we vorige week zondag  op tijdens strenge vorst  en even later ook nog eens met z’n allen op het ijs, morgen wordt misschien ergens in Zuid-Nederland temperaturen van rond 20 graden verwacht en is de eerste ‘rokjesdag’ een feit.

‘Rokjesdag’  is een beetje een raar taalfenomeen dat ergens in zwang is gekomen in de 90-er jaren.

Het is het moment waarop de winterslaap ten einde komt en  het kwik de 20 graden ongeveer aantikt en  je voor het eerst weer je in je zomerse kloffie naar buiten kunt.  Normaal valt die dag ergens laat in maart of in de eerste week van april. Maar in februari? Ongekend!

En bij mij is de knop nu ook om.

Normaal gesproken mag het van mij aan het eind van de sprokkelmaand nog volop winteren, maar nu we zo snel dan toch even aan het voorjaar mogen ruiken sla ik om als een blad en wil ik ook meteen méér…

Dus..

Wég met de bezoekbeperkingen…kóm er in!

Afgelopen met die lock-down!

 

Alle bloemenkelkjes mogen open!

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s