Sneu maar ‘deu’…

Ja, het is in een keer ook meteen weer ‘goud deu’ !

Zoals we deze week begonnen met code Rood vanwege heftige wind en sneeuwval zo eindigden we met dezelfde kleurcode maar nu in verband met slip- en valgevaar door hevige ijzel.

En ja..ook deze keer was het badkamerraampje voor mij weer het eerste teken dat het ráák was.

Even had ik nog de ijdele hoop dat het om zo’n decoratief soort dikke ijzellaag zou gaan die kortstondig bessen, takjes en grassen in een fotogeniek glazen jasje zou hullen maar niks hoor..

Dikke regendruppen waren het, die er voor zorgden dat het er buiten dan ook meteen weer zo huilerig sombergrijs uit ziet. 

Nou ja dan maar er een vorm van abstracte kunst in zien, wanneer dat  druipproces zich biggelend tegen de buitenzijde van het kamerraam afspeelt.

Ik koester nog maar eens de herinnering aan zo’n fijn gevormd sneeuwduintje waaraan de gierende wind en driftsneeuw op die turbulente zondag zo’n messscherpe kam wist te slijpen..

Of dat moment waarop de anders zo schuwe Kramsvogel, hongerig de aangeboden appels ontdekte en me unieke foto-kansen bood..

De ontelbare, neergedwarrelde sneeuwvlokken die tijdens de vroege ochtenduren  in diepvriestemperatuur,  mij als fel oplichtende diamantjes tegemoet schitterden.

De in de avondzon glanzende ijsvloer op het Damsterdiep waarin we in het weekend na 9 jaar eindelijk weer eens de ontvette ijzers konden zetten..

Het was kort maar mooi! 

En van mij mag het voorjaar worden… 

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s