Rijp in de ochtend…

Eindelijk beleefden we weer eens heldere, pittige nachtvorst waarbij het kwik bijna de – 5 graden aantikte waardoor de landerijen, grassen en struiken van een fris-witte baard waren voorzien.

Omdat de zonsopgang fraai beloofde te worden, was ik er dan ook als de kippen bij om deze steeds zeldzamer worden wintermomenten  fotografisch uit te buiten.

Heerlijk toeven is het dan op het Storksterpad waar de bermen vol staan van kunstwerkjes in de vorm van in de zon flonkerende bloemschermen en zwaar aangesuikerde braambladeren.

In druilerige omstandigheden zijn het verlepte en vaak onooglijke plantendelen die nu stuk voor stuk met recht ‘pronkjewailtjes’ mogen worden genoemd.

Details te kust en te keur…

Maar waar ik óók op gespitst ben? Op een groepje reeën dat zich al een paar weken ophoudt in de nabijheid van de bosjes aan de zijkant van de in verval geraakte boerenplaats.  Soms laten ze zich prima zien , een andere keer lijken ze weer van de aardbodem te zijn verdwenen.

Het is een soort gewoonte geworden om als ik daar ben, altijd even speurend rond te zien en ook deze ochtend loop ik met een  ‘je weet maar nooit’ gevoel even die kant op.

En..yes!

Dichtbij staat een groepje reegeiten onder toezicht van een bok, die ergens in de strijd één van zijn geweitakken is kwijt geraakt, mij wantrouwig in zich op te nemen.

In gebukte houding loop ik langzaam wat nader en uiteindelijk lukt het me om deze schitterende ranke wezens in de omlijsting van een prachtig berijpt landschap vast te leggen.

Enfin, deze buit is weer binnen en uiteindelijk wil ik ook zelf wel weer die kant op want verkleumd raak je d’r wel van!

3 thoughts on “Rijp in de ochtend…

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s