Even nippen..

Tijdens de soms lange, kleumerige aanzit in een hutje komen er gelukkig ook soms zomaar andere bezoekers dan bosvogeltjes langs. Prettige bijvangsten in de vorm van kleine zoogdieren wanneer je vruchteloos op gevederde vrienden zit te wachten. Ze zijn dan vaak vooral uit op een slokje water  en verschijnen maar een paar seconden aan de vijverrand om daarna als de wiedeweerga te verdwijnen.

Ik liet hier laatst al de jonge bunzing zien die ik eens fotografisch wist te verschalken en nu toon ik hem opnieuw in een iets andere pose.

Soms is het een nauwelijks waarneembare beweging die de aandacht trekt, zoals die van een dorstige, kleine Woelmuis die ook eens even langs kwam voor een muizennnipje…

Of wat gedacht van zo’n watervlugge eekhoorn, die  – met al zijn vezels gespannen – een paar tellen lang een miniem teugje neemt en tegelijkertijd al zijn zintuigen op scherp heeft staan voor eventueel naderend onheil in de vorm van een hongerige sperwer of havik.

Zulke fotomomenten zijn schaars en vereisen vaak een vliegensvlug veranderen van instellingen en brandpunt. Meestal zijn een paar van de voor ons nauwelijks, maar voor hen zeer hoorbare sluiterklikken voldoende om ze als de gesmeerde bliksem weer in de vegetatie te doen vluchten.

Maar dan staan ze er al gekleurd op !

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s