Pimpel en Paars…

Toegegeven, ook ik had hier liever een barmsijs of goudhaantje op gehad, maar momenteel zijn het voornamelijk meesjes die mijn tuin bezoeken en die gelegenheid neem ik toch graag te baat om weer wat met compositie van herfstblad en mees te spelen. De ene keer gebruik ik de dieprode kleuren als vervaagde achtergrond…

 

de andere keer wil ik het blad juist méé in de scherpte hebben.

In dit geval is dan de verleiding om het begrip ‘pimpelpaars’ te gebruiken misschien té voor de hand liggend, maar de kleur van deze joekels van  kornoeljebladeren is écht zo als we hem hier zien. Allemaal mierzoet natuurlijk maar ik vind het heerlijk om met zulke voor de hand liggende motieven in eigen setting te werken. En een-twee-drie-klaar is het ook niet want het moet een beetje windstil zijn, vooral géén zonnetje nu en zo’n vogeltje komt in dik anderhalf uur precies één seconde op de gewenste plek zitten. Ach ja, je plaatst het decor maar dan is ’t wachten op de welwillendheid van de hoofdrolspelers. Maar áls ze tóch opkomen, kan de voldoening groot zijn!

In  het geval hierboven passen de rode herfsttinten en achtergrondgroen als zogenaamde complementaire (elkaar versterkende) kleuren heel mooi bij elkaar.

Hoe anders wordt het wanneer er ook nog even een roodborst ten tonele verschijnt die het dan wel weer heel bont maakt met een kleurencombinatie die toch een beetje pijn aan de ogen doet.

Maar ook dát is natuur!

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s