‘ Tiekjes’ zoeken…

Oktober is de maand van de grote vogelverplaatsingen en daar zien we soms de bewijzen van terug in onze tuinen wanneer daar de eerste, uit het hoge noorden vertrokken,  kramsvogels en koperwieken zich op onze bessen storten.  Het is ook de maand waarin de meeste insectenetende zangvogels op reis gaan naar zuidelijker, warmere streken.

Van die laatste groepering struint er al weken lang een gezinnetje  Roodstaart en Tjiftjaf door mijn tuin.  Kennelijk zijn er nog voldoende bladluizen en ‘tiekjes’ te vinden in de struiken waarop ik vanachter mijn bureau zicht op heb, waardoor ze lange reis nog wat uitstellen. Elk blad wordt van onder naar boven uitvoerig geïnspecteerd op de aanwezigheid van die minuscule proteïnerijke hapjes waarmee ze hun vetreserves aanvullen om de tocht naar verre oorden te kunnen volbrengen.

Mij stelt dat uiteraard mooi in de gelegenheid om ze te fotograferen en tijdens de warme nazomerdagen van voorgaande periode, deed ik dat fijn met het raam open. Dat leverde bijvoorbeeld deze resultaten op..

Door het huidige herfstweer, stuit het urenlang wagenwijd openzetten van dat raam nu op economische en gezondheidsbezwaren en probeer ik het maar door het 3-laags thermopane heen. Dat gaat dan wel weer enigszins ten koste van scherpte en contrast, hetgeen ik dan in de nabewerking moet zien aan te passen.   

Nou ja, ook nog wel om aan te zien toch?

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s