Boeren of burlen…

Omdat ik gistermiddag voor mijn werk ergens midden in het land moest zijn ( nee, ik bleek gelukkig géén  Corona te hebben , dank u !) , voegde ik het nuttige bij het aangename en knoopte er aan het eind van de dag een paar uurtjes op de Hoge Veluwe aan vast. Het is wel duidelijk dat de echte bronst nog niet goed op gang gekomen is, want het was wel erg rustig wat de edelherten betrof.

Dat gold overigens niet voor wat betreft de hoeveelheid belangstellende wildfotografen die zich al weer in grote getale langs de Wildbaanweg hadden opgesteld.
Toegegeven, ook ik heb flink geïnvesteerd in kwalitatief goed spul maar sjonge ..wanneer je die enorme hoeveelheid aan – vaak – peperdure toestellen en lenzen zo eens beziet, staat het nog niet zo slecht met de koopkracht in het gemiddelde Hollandse huishouden.

Enfin..  de fotografeerbare hindes die ten tonele verschenen bleven zich op vrij grote afstand  weliswaar bevallig maar vrij ongeïnteresseerd gedragen en van wild burlende en vechtende geweidragers was al helemaal geen sprake.

Wel kwam er nog even één mannetje kortdurend ten tonele, die zijn damesgezelschap slechts lomig inspecteerde met het aplomb van zo’n vadsige haremsultan die al láng op al zijn vrouwen is uitgekeken.

Toen hij dan toch eindelijk de machtige kop even ophief om iets te doen wat op het echte burlen zou gaan lijken ratelden links en rechts van mij de geheugenkaartjes vol  in al die camera’s en werden van exact dezelfde pose hónderden en hónderden  opnames gemaakt.

Het is dat je ’t niet hoort, maar het was dan ook niet meer dan een soort rochelend geboer  dat ie produceerde. Alsof hij zich hélemaal nergens druk om maakte.

Daar zal hij nog wel eens op terug moeten komen, want heel in de verte hoorde je de jonge, viriele concurrenten al enthousiast loeien. Hun tijd komt nog wel!

Om hier toch nog een indruk te geven van hoe het er uit ziet wanneer die elegante en indrukwekkende wezens een stuk dichterbij komen, toon ik hieronder een paar foto’s van enkele jaren geleden gemaakte opnames op exact dezelfde plek.

Dát was nog eens burlen!

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s