Fotohut Breebaart Polder ..

Sinds een paar maanden is er in de aan de Dollard gelegen Punt van Reide, speciaal voor vogelfotografen een prachtige hut aangelegd, vanwaar je op ooghoogte schitterende fotokansen krijgt op allerlei steltlopers en eenden. Het is enorm gewild en je moet er vroeg bij zijn om ‘m te reserveren, maar afgelopen zaterdag mocht ik er eindelijk met broer Jaap een dagje in doorbrengen.
Het weer was wat aan de wisselvallige kant, zodat het wat lastig belichten was maar het is een hele belevenis om daar stilletjes en ongezien te mogen genieten van die ranke én o zo schuwe waadvogeltjes. Hun typisch voedselzoekgedrag, dat altijd alerte oogje, de trillende geluidjes ( ja ik hoor nog wel wát) en het zomaar zonder verklaarbare oorzaak het luchtruim kiezen om even later weer voor ons in het water te landen. Wij kregen er geen genoeg van. Er waren gelukkig wel wat leuke soorten voor de hut aanwezig en ik laat het vandaag maar weer eens bij het showen van een kleine greep uit de opgenomen beelden, die onze indrukken feitelijk het beste weergeven.

Voor hen die graag willen weten hoe ze precies heten, heb ik de namen er even bij genoemd.

Watersnip

Kleine Plevier ( juveniel)
Kemphen
Kluut

Oeverloper

One thought on “Fotohut Breebaart Polder ..

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s