Grüss Gott !

Zo!

Weer terug, van een dikke twee en halve week vakantie die we grotendeels in de Oostenrijkse bergwereld en later in Midden-Duitsland doorbrachten. Wel enigszins aangepast aan de virus-situatie waardoor we dit keer géén camping maar een Almhütte hadden geboekt.

Het was een voor onze begrippen vrij actieve kuitenbijt-vakantie, waarbij wij naast de benenwagen ook onze (niet aangedreven) fietsen weer flink hebben ingezet. Dat laatste was goed te doen omdat we hadden gekozen voor een gebied met redelijk vlakke fietsroutes, namelijk het Murtal bij Murau in Stiermarken.

Naast het boffen met overwegend mooi weer, viel ons ook het geluk ten deel om weer eens van prachtige bergpanorama’s  en de typische alpenflora en -fauna te mogen genieten. Het toetje werd gevormd door  op de route terug een paar dagen te blijven plakken in het Duitse Frankenland, in een prachtig fietsgebied in het Main- en Taubertal, geflankeerd door wijnhellingen en gestoffeerd door  van die dromerig romantische  ‘In de Soete Suikerbol’-dorpjes.

Enfin, dat leverde uiteraard weer méér dan genoeg foto-motieven op. 

Zoveel, dat ik dit keer volsta met het simpelweg tonen van een flink aantal gemaakte plaatjes, zo summier mogelijk aangevuld met een enkel aanvullend praatje, want het liefst laat ik de beelden spreken.    

Het stadje Murau

Een typische bewoner van naaldbossen die wij in ons land maar zelden zien komt hier veelvuldig voor…de Notenkraker.

Bij een van de vele watervallen was een paar Gote Gele Kwikstaarten actief bezig met het voeren van hun ergens verstopte jongen..

In een vijvertje ontdekte ik enkele exemplaren van een bij ons zeer zeldzame paddensoort, de Geelbuikvuurpad. Ik heb ééntje daarvan heel even in een met water gevulde glazen pot laten zwemmen om die prachtig getekende onderzijde te kunnen tonen.

De laatste dagen brachten we, als gezegd enkele uur rijden hogerop door in Ochsenfurt en haar schitterende omgeving…

Fijn om te mogen eindigen met die lieve standaardgroet die uiteraard in Oostenrijk veelvuldig, maar tot mijn verrassing ook in midden Duitsland soms nog werd gebezigd..

3 thoughts on “Grüss Gott !

  1. Prachtige foto’s Krijn. Oostenrijk en haar buurland zijn behoorlijk fotogeniek. Daar kun je met gemak 3 weken verblijven, zo niet nog langer.

  2. Dat zijn weer mooie opnames van een lekkere vakantie. Grappige foto van de onderkant van de kikker. Zo kom je ook wat meer te weten. Groetjes

  3. Prachtige foto’s Krijn.
    Bedankt voor het delen en dat we even mogen meegenieten…..

    Lieve groet voor jou en Janneke 🌹

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s