Spiegelbeeld ..

Spiegelbeeld vertel eens even , ben ik heus zo oud als jij?

Voor wie ‘m nog kent.. dat melancholische 60-er jaren liedje, waarmee tieneridool Willeke Alberti  destijds de nationale hitladders beklom…

Het waren niet zozeer nostalgische mijmeringen  die deze  tekst bij me naar boven deden drijven, maar de soms volmaakt  symmetrisch gevormde  beelden die mij deze week letterlijk werden voorgespiegeld.

Bij het zitten in een Drentse  fotohut aan de rand van een kunstmatig aangelegde bosvijver kwamen talloze zangvogels een drankje  nemen of begaven zich uitgebreid in bad, waardoor ze mij de mogelijkheid boden om hen samen met hun in het water gereflecteerde kleuren en vormen vaak dubbelzijdig te portretteren.

U ziet achtereenvolgens de weerkaatsende contouren van de vink, koolmees, goudvink, roodborst, zanglijster, heggenmus en appelvink.

En o ja, bij wijze van bonus begaf zich aan het eind van de dag óók nog even een jonge bunzing – als een onzekere Narcissus – naar de waterkant, maar zijn zelfbeeld viel hem kennelijk erg tegen, want hij gaf me precies één seconde voordat hij hoofdschuddend het toneel verliet..

Maar dat was nét genoeg!   

   

3 thoughts on “Spiegelbeeld ..

  1. Krijn. Wat weer geweldige foto’s. En je verwoordt het allemaal zo prachtig. Dat is ook een kunst. Ga hier vooral mee door. Misschien kun je het eens uitbrengen in een boek(je). Kun je KlaasJan achterna. Groeten van ons aan jullie.

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s