IJsvogel-duik…

 

Afgelopen woensdag bracht ik een heerlijke snipperdag door bij een door iemand speciaal voor ijsvogels ingerichte fotoplek waarbij ik mijn aandacht volledig heb geconcentreerd op het fotograferen en filmen van de spetterende vistechniek van deze fenomenaal mooie vogel. Omdat het vrij somber weer was, moest ik met heel, héél hoge ISO-waarden werken om de flitsend snelle bewegingen te kunnen vastleggen en de eerlijkheid gebied me om te zeggen dat de meeste foto’s alleen maar vage, onscherpe beelden opleverden, maar d’r zaten er toch ook wel een paar tussen die de moeite (of eerder de pret) van het vertonen waard zijn.

Het blijkt voor mij altijd lastig om tegelijkertijd zowel met foto- als video-opnamen in de weer te zijn, want de technieken zijn compleet verschillend en ik moet soms op twee knoppen tegelijk drukken en aan twee aparte lensringen draaien, waardoor mijn hersenen in de war raken en ik door foutieve coördinatie exact de verkeerde handelingen op het beslissende moment verricht, wat me op sommige ogenblikken tot wanhoop kan drijven.

Maar…. uiteindelijk rollen er toch een paar naar mijn smaak zeer geslaagde foto’s én een royale minuut aan gemonteerde filmbeelden uit.

Geniet nog even met mij mee!!

 

ijs8

 

 

ijs1a

 

ijs2

 

 

ijs4

 

 

ijs6

 

En hier dan nog een minuutje bewegend beeld….

 

 

4 thoughts on “IJsvogel-duik…

  1. Schitterend Krijn, een lust om naar te kijken. Geweldig in één woord. Anne en ik mogen graag vogels kijken maar zoiets hebben wij zelfs in het echt nog nooit gezien. Prachtig.

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s