Bofbips …

Tsjonge, ik ben wel een bofbips als het om vogelfotografie gaat de laatste tijd!

Nog maar net bekomen van de opwinding van het kunnen vastleggen van een Zeearend, kreeg ik vanmiddag de kans om een veel kleinere, maar ook vrij zeldzame roofvogel vast te leggen.
Om eerlijk te zijn meende ik in eerste instantie een Torenvalk fotografisch te kunnen verschalken, nadat ik ‘m op een paaltje in de verte zag zitten. Dat gaat zoals zo vaak ; voorzichtig – met open raam – dichterbij rijden, de rijstzak met de camera in aanslag op de portierrand en dan op het laatste moment de motor uit en aanleggen. Zo dichtbij mogelijk, maar ook weer niet té….

Gelukkig houdt de vogel dat gedoe allemaal uit en wanneer de camera ratelt, zie ik al dat dit geen ‘gewoon’ torenvalkje is.
Een andere verentekening, dat ‘maskertje’… Ik moet even diep nadenken en als ik daarna snel even google wordt mijn vermoeden bevestigd.

Dit is een juveniel ( eerste jaars) Roodpoot valk ( Falco Vespertinus) !
Een doortrekker uit het Oosten die we in ons land maar héél zelden zien en die zit hier doodgemoedereerd ( raar woord trouwens ) op een paaltje langs een landweggetje waar ik langs kom rijden.
Voor mij is het ook de eerste keer dat ik deze soort zie en ik laat dan ook met veel plezier de twee gelukte foto’s zien, waarbij op de laatste ook het typische oranje-rode pootje zichtbaar is.

 

roodp1

 

 

roodp2

 

Om toch voor de niet zo ornithologisch ingestelde lezers het verschil tussen deze Roodpoot en de ‘gewone’ Torenvalk t e laten zien, toon ik hieronder ook even een eerder gemaakte opname van de laatst genoemde soort.

 

tv2310B

2 thoughts on “Bofbips …

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s