Loire-vallei en Bretagne..

 

Nu we al weer een paar daagjes terug zijn vanuit La Douce France, waar we een paar fijne weken hebben doorgebracht op befietsbare terreinen van dit prachtige land, is het tijd geworden voor een foto-berichtje.

Allereerst een paar sfeerplaatjes van het met kastelen bezaaide gebied van het Loiredal waar we per fiets de loop van de Loire en zijn zij-riviertjes volgden en genoten van licht golvend, prachtig gestoffeerde landschap met als afsluiting een in droomsfeer gehulde vaar-avond op diezelfde Loire in een soort ‘scheepje onder Jezus-hoede-bootje’ in gezelschap van een tiental aardige Fransozen.

 

 

bootjewater (1)

 

 

tuinen

 

 

juffer

 

bootje

 

zonnebloemen

 

 

 

boomloire

 

hoofdenboorlire

 

 

bootjeloireavond

 

Vervolgens togen we richting Zuid Bretagne (Pays Bigouden), waar we in een totaal andere sfeer werden ondergedompeld. Hier was alles zilt, maritiem, weerbarstig en liefelijk tegelijk. Romantische vissersplaatsjes, meeuwengeluiden, menhirs, schitterende zandstranden en grillige rotsformaties vormden hier een spetterend decor voor een onvergetelijke natuur- en vakantiebeleving.

 

strandlex8

 

meeuewnehaven

 

meeuwclose

 

boorjesleco

 

 

 

mebnhirs

 

rotrslescon

 

meeuwrots

 

strandlesc2

 

Als uitsmijter waren er dan nog een paar daagjes aan de imposante, meer woeste Bretonse Noordkust ( Côte d’Armor) waar het weer zo nu en dan al wat Nederlandse herfst-trekjes begon te vertonen, maar dat ruimschoots vergoedde door ons adembenemende kijkjes te bieden op turquoise gekleurde zeeën, torenhoge – vol bloeiende brem en heide – begroeide kliffen en peilloze door zeevogels bewoonde diepten vol schuimbekkend water.

 

strandpordiv2

 

strandpordic3

 

casp2

casp[7

 

cap4

 

schovers

 

diteeens

 

casp6

Enfin..het was al met al weer een prachtig natuur-spektakel, waarin we ogen en oren tekort kwamen en waarop we weer dankbaar terug kijken.
En wat is het leuk ook om dat laatste ook weer met alle lezers van ‘Pronkjewailtjes’ te kunnen doen!

 

2 thoughts on “Loire-vallei en Bretagne..

  1. Hoi Krijn. Wat herkenbaar, kastelen aan de Loire. Zelf ook meerdere gezien en/of bezocht met Villandry als uitsmijter. Frankrijk blijft adembenemend mooi en dat heb je prachtig in je foto’s gevangen. Dankje voor het delen. Liefs Ineke

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s