En nu..zitten !

Inmiddels wordt links en rechts gewag gemaakt van de eerste kievit-legsels.

Het is alweer weer een paar jaar geleden dat ik ooit eens een naar mijn smaak prima geslaagde poging deed om met een camera een zeer intieme video-portretje te maken van een nestelende kievit. Ik plaatste dat ook toen ook al eens, maar laat het met plezier nog eens zien.

Kort te voren had ik tijdens een korte afwezigheid van de broedende vogel bij mijn aankomst de camera verdekt naast het nestkommetje opgesteld, scherp gesteld en de filmopname-knop ingedrukt, waarna ik mij schielijk heb terug getrokken om op flinke afstand te zien wat er zou gebeuren.

Als na enkele minuten de vogel bij het nest is terug gekeerd, volgt er er eerst een soort twijfelende treuzel- en schijnbeweging waarna de broeddrift eindelijk de knoop doet doorhakken. “Zo en nu zitten !”

Als het filmpje wat te lang duurt…even doorklikken naar ongeveer 0.25 , dan komt er wat actie in !

 

 

I

One thought on “En nu..zitten !

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s