Tocht om de Noord ..

Een van de belangrijkste ‘Grunneger’ sportevenementen is sinds jaar en dag het Wandelfestival Tocht om de Noord. Een ontdekkingstocht door Groningen met jaarlijks nieuwe thema’s, nieuwe culturele uitingen, nieuwe dorpen, nieuwe routes, nieuwe doorsteekjes!
Dit jaar staat de tocht in het teken van de schilders van De Groninger Ploeg. Hierbij gaan de wandelaars ontdekken op welke kleurrijke manieren de schilders het Groninger landschap hebben vastgelegd om te beseffen waarom juist het Groninger landschap met zijn enorme decor aan ruimte, diversiteit, kleuren zo’n geweldige aantrekkingskracht uitoefende op de beroemde schilders van De Ploeg.
Nou ja, zoiets staat er over geschreven in de wervende brochures en als u nu denkt dat ik daaraan heb meegedaan, neen dus.

 

Maar ze kwamen vandaag wel in enorme drommen voor ons huis over het Storksterpad richting Westeremden langs lopen. Een gezellig gezicht, met af en toe bekende stappers waar we dan vrolijk naar zwaaien!

 

DCIM100GOPROGOPR2124.JPG

 

 
We staan nog net niet applaudisserend langs de weg, maar leveren toch wel een bescheiden bijdrage in de vorm van een ooit door mijn jongste dochter gemaakt – en door ‘de Ploeg’ geïnspireerd – schilderwerkje. Mét bemoedigende tekst en ‘n stichtelijk spreukje, waar uiteraard lang niet iedereen de tijd voor had of nam om het te lezen. Maar wie het wél deed, zagen we toch vaak instemmend knikken…en dat vonden we óók weer leuk!

 

DCIM100GOPROGOPR2121.JPG

One thought on “Tocht om de Noord ..

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s