Omslagblad ..

Van de week was ik al weer even in Ekenstein op zoek geweest naar vers gevallen eikels, om daarmee in het najaar weer Gaaien in de tuin te kunnen lokken en gelukkig is dit jaar ondanks de langdurige droogte een goed mastjaar geworden !
Een mastjaar is een jaar waarin bomen veel vruchten leveren. Het woord is echter een beetje in de vergetelheid geraakt. Het komt uit vroeger tijden toen varkens in de herfst het bos in werden gestuurd om zich tegoed te doen aan eikels, beukenootjes en andere boomvruchten.
Waren die in overvloed aanwezig dan was er de belofte dat de varkens goed vet ‘gemast’ zouden worden.

 

Nat blaadje op raam, (2)

 

Zo’n rustig verzamelloopje in dat héél langzaam verkleurend park, doet me ook altijd weer denken aan die spreekwoordelijke kousenvoeten waarop de herfst doorgaans naderbij komt sluipen.

Maar vandaag kwam ie gewoon ongegeneerd binnenroffelen..
Als een blad sloeg vandaag het weer om, vergezeld van bijpassende wind en regenvlagen die ons weer eens ouderwets diep in de kraag doen duiken.

Eenmaal in de droge auto gezeten, zie ik dat erop de autoruit zo’n omgeslagen blaadje is vastgeplakt dat op een of andere manier toch ook wel weer de charmante kanten van het nieuwe seizoen laat zien..

 

Nat blaadje op raam, (1)

 

One thought on “Omslagblad ..

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s