Zon …

 

De zon speelt al wekenlang een soort overheersende, dubieuze hoofdrol waarbij wij dankbaar van zijn alsmaar aanwezige licht en warmte profiteren en anderzijds ook hunkerend uitzien naar zijn tijdelijke verdwijning achter dorstlessende regenwolken..

Dat laatste komt er maar niet van en het loof van het vorige week nog hier door mij zo bezongen “Eerappellaand” voor mijn huis begint dan ook ernstige vormen van uitdroging aan te nemen, terwijl mijn alsmaar geler wordend gazon al in geen tijden meer is gemaaid.

Enfin…we nemen als niet van veld en gewas levende burgers dat dan maar op de koop toe en genieten van de fraaiste zonsop- en ondergangen die dagelijks gratis ten tonele worden gevoerd..

Ik laat er hieronder even een paar voorbeelden van zien zoals ik ze deze week langs zag komen op een zeer vroege ochtend langs de Eemshavenweg richting Groningen, waarvoor ik even een paar tellen op een parkeerplaats ben blijven staan…

 

P1070184

 

 

och2

 

 

och3

 

 

En dan twee beelden van gisteravond waarbij ik op sandalen vijf minuten uit het huis ben geglipt om nét voordat die vuurrode ballon achter de horizon wegzonk even op de hurken te gaan om de langs het spoor staande Kamille-bloemetjes als silhouetten te vangen in zijn vurige gloed..

 

kaille1

 

kaille2

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s