Feestje !

Hoewel ik alle vormen van natuurfotografie met plezier probeer te benutten, slaat de weegschaal bij mij toch vaak weer door richting het registreren van vogels. Het onvoorspelbare gedrag, hun levendigheid en kleuren, de spanning om ze van dichtbij trachten te benaderen en de voldoening wanneer je ze scherp in hun natuurlijke habitat hebt kunnen vastleggen…het zijn allemaal argumenten waardoor vogelfotografie tot een van mijn favoriete bezigheden kan worden gerekend.

Overigens dekt de term ‘registreren’ die in de aanhef gebruik, niet helemaal de lading, want ik schep al lang niet meer voldoening uit het louter vastleggen van een vogelsoort op een foto.
Steeds meer wordt het al of niet geslaagd zijn van een opname bepaald door de compositie, de sfeer of het specifieke gedrag dat wordt getoond.

Ik laat maar even weer twee opnamen zien van enkele gevederde vrienden, die in de afgelopen week hun medewerking aan deze bijdrage hebben verleend, waarbij met name het tegenlicht en de rol van het omlijstend groen een bepalende factor blijken.

 

haakmbs3

 

haakapp3

 

Natuurlijk is het dan wel extra leuk om naast de Grote Bonte Specht ( in dit geval een juveniele vogel met rode kruin) en de wat minder vaak geziene Appelvink ook nog eens de Zwarte Specht voor de lens te krijgen. Die laatste zit dan weer wat ‘gewoontjes’ tegen een kaal stammetje, maar die krijg je weer zo zelden te zien dat ook de pure registratie er van toch een soort van feestje voor me is!

 

haakzsp1

One thought on “Feestje !

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s