Dagje Balgzandpolder ..

 

Afgelopen zaterdag bracht ik met broer Jaap een dagje door in een fotohut in de buurt van Den Helder. Daar in de Balgzandpolder is een hoogwatervluchtplaats voor vogels ingericht, vlakbij het uitgestrekte waddengebied Balgzand. Zowel bij hoogwater als bij laagwater komen vogels naar dit stukje strand, waar ze vaak vanaf een korte afstand te bewonderen zijn vanuit een comfortabel ingerichte hut. Gelukkig hadden we dit keer een prima weertype en we kijken er allebei met heel veel plezier op terug, want was daar veel te beleven en wat is het fantastisch om vlak voor je neus het natuurlijk gedrag van baltsen, wassen, poetsen, knokken en foerageren mee te mogen maken, zonder dat ze zich ook maar een moment bespied wanen.

Ik noem de hoofdrolspelers maar even in willekeurige volgorde op; brand-, grauwe en rotganzen, kluten, pleviertjes, oeverlopers, bergeenden, krakeenden, slobeenden, tureluurs, kieviten, etc.

Om u een beetje deelgenoot te maken, plaats ik hieronder maar een flinke serie foto’s die wel een beetje een indruk geeft van de diversiteit aan soorten die we voor de lens kregen.

Veel plezier bij het bekijken er van !

 

IMG_2410

 

 

 

balg10

balg11

 

balg15

 

balg16

 

balg4

 

balg3

 

balg19

 

 

balg20

 

balg12

 

balg7

 

balg9

 

balg8

 

balg17

balg5

 

balg18

One thought on “Dagje Balgzandpolder ..

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s