Eindelijk !

 

Meestal probeer ik hier wat afwisseling aan te brengen in de terugkerende thema’s; vogels, bloemen, landschappen, insecten etc. , maar deze keer ontkom ik er niet aan om direct na de vorige, opnieuw een roofvogelserie aan te bieden.

Dat zit zo..

Gisteren had ik mijzelf op een vrije dag en een foto-boshut-‘oepke’ getrakteerd en dan is ’t altijd maar weer afwachten wat daar zoal voorbijkomt op zo’n drink- en voederplek..

 

lemelA

 

Altijd komen er wel mezen en vinken dineren, vaak dalen er boomklevers en spechten neer, maar héél, héél zelden komt er een Sperwer badderen. Al die keren dat ik er tot nu toe was, bleef ik maar vergeefs hopen op zo’n bijzondere ontmoeting, maar nee hoor ..noppes!

Tot dan die afgelopen woensdagochtend, waarop ik al; zeker een half uur vruchteloos door de opening keek omdat er zelfs geen mees meer te zien was. Achteraf niet zo verwonderlijk, want als er een roofvogel in de buurt is, houden ze zich allemaal gedeisd en verdekt op in het struikgewas..

Opeens zeilde er geruisloos een grijsblauwe schicht naar beneden en nam een prachtige Sperwerman op enkele meters voor mij plaats op een boomstronk. Eindelijk !!

 

lenmel7

 

Ik hield mijn adem in toen hij zijn priemende ogen alle kanten op richtte om te zien of de kust veilig was..

Ondertussen maakte ik opname na opname en ik zag tot mijn vreugde dat hij aanstalten maakte om in bad te gaan.

 

lemel8

 

Met een grote sprong plofte hij midden in de ondiepe vijver en ging daar zeker tien minuten bewegingsloos, alleen maar oplettend om zich heen kijkend, in staan.

 

lemel9

 

Wat een geweldig mooi beest is dat toch; die blauw-beige kleuren, dat oranje rovers-oog, die fijn gepenseelde tekening op het gevederte..

lemel10

Doodstil was het. Niets en niemand roerde zich verder.
Toen achtte hij de kust eindelijk veilig en begon het badderwerk waarop ik hoopte..

 

Ik knipte maar raak, inzoomden, uitzoomend, portretje hier, shotje daar..
Alles kon want hij nam uitgebreid de tijd, nu hij zich volledig onbespied waande.

 

lemel13

Na nog eens acht show-stelende minuten, vond hij zichzelf voldoende verfrist en ontstoft en scheerde hij even geruisloos als hij kwam in één doelgerichte zwaai weg tussen het donkere geboomte.

Nou..voor de rest kwam er in al die uren niet veel bijzonders meer langs en raakte ik vooral stijf en verkleumd , maar de dag kon toch al niet meer stuk natuurlijk!

5 thoughts on “Eindelijk !

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s