In de spotlights..

 

 

Als ik aan het eind van de middag Loppersum binnen rijd, ben ik eigenlijk van plan om nog even een typisch voorjaarsplaatje te maken van een paar narcisjes die als lente-herauten nu mooi geel voor zich uit staan te trompetteren.

Ik had ze al een tijdje in knop zien staan op een stukje gemeentegrond, maar als ik vandaag de bewuste kruising passeer, zie ik dat ze zich vrijwel allemaal eindelijk hebben ontvouwd in frisse schoonheid.

Dus hét moment voor die voorjaarsfoto zou je zeggen, maar in plaats van de achtergrond van blauw-witte wolkenwagens die ik in gedachten had, vertonen de coulissen van het zwerk voornamelijk een dreigende donkerte van heb ik jouw daar.

Als ik toch maar de auto uitstap, merk ik al dat ik me zelfs moet haasten want de eerste dikke druppen zijn al gevallen en er volgen weldra meer..
Daarnaast heb ik nog te dealen met voornamelijk verbaasde blikken van automobilisten die zich verwonderd af vragen wat die gehurkte man daar met dit hondenweer in dat perkje aan het doen is..

Dit dus..

 

don1

 

Kijkend en composerend in en met mijn camera-display zie ik opeens hoe fraai de frȇle bloemvormen uitkomen in de fel oplichtende koplampen van de aanstormende auto’s en ik laat de camera ratelen tot het moment dat de bloemen zich als hoofd-attractie precies in de spotlights bevinden.

 

don2

 

Dan moet ik snel op een holletje naar mijn eigen auto, want inmiddels is de tot dan toe vrij slijmerige regen over gegaan in een variant op een stortdouche.

Nee, echt lente is anders…

 

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s