En..hést wat?

Bizar koud is het opeens weer geworden in een ijzig weekend dat volgt op een paar lente-achtige dagen waarop ik al weer heerlijk met mijn snuffert in de zon heb gezeten. Vandaag duiken we maar weer diep in onze kragen en sjaal en ‘handsen’ worden zuchtend weer tevoorschijn gehaald .

Bij een windchill van -10 zie ik nu toch maar af van een foto-wandeling en blijf ik voornamelijk ‘kleumsk’ binnenshuis. Men wordt oud.

Wel een leuke reden om maar eens een paar opnamen op te zoeken van een fotoserie die ik enkele weken terug heb gemaakt van een meewerkend torenvalk-vrouwtje.
Ook dáár moest ik de verwarmde auto voor uit stappen en ook toen was ’t steenkoud door ’n loeiende oostenwind maar dat duurde al met al maar een paar tellen en met als buit een geslaagde roofvogelopname en opgewarmd door de behaaglijke luchtstroom van de dashboard-blowers is ’t dan weer prettig verder rijden op weg naar de avondmaaltijd

 

tv2310B

 

Maar zo’n van alle diep in hun holletjes gekropen muisjes afhankelijke vogel, kan zich niet even terugtrekken in beschutte, verwarmde ruimten en vertrouwen op een gevulde voorraadkast.
Het is keihard bikkelen om te overleven voor Falco tinnunculus .

 

tv2

 

De vogel van onderen portretteren kon ik zittend in de auto vanuit het open gedraaide raampje doen maar ik wilde de vogel ook graag ‘en face’ vast leggen.
Zij was zo geconcentreerd bezig om zich te focussen op eetbaar wriemelvolk dat zich in de berm moet ophouden, dat ik voldoende tijd kreeg om een eindje verderop uit de wagen te stappen en met een grote boog om te lopen om haar opnieuw maar dan op ooghoogte te benaderen . Omdat het valkje maar een paar meter boven de grond stond te ‘bidden’ kwam ik even later inderdaad oog en oog met haar te staan.

 

tv1

Ook toen de camera ratelde keurde ze me geen blik waardig en een paar seconde later stortte ze zich bliksemsnel op de grond..

 

tv5

Een halve minuut hing de spanning in de lucht.
‘En hèst wat?’ hoorde ik mijzelf hardop zeggen.
Dat was teveel !
Wég zwierde ze, met lege klauwen en een ongevulde maag..

’T was weer vergeefs !

One thought on “En..hést wat?

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s