Melrose ..

Tsjonge!
Was het écht zo koud vorige week? Vroor het bijna 10 graden, bij een ijzige Ooster?

Het is bijna niet mee voor te stellen op een dag als vandaag, als een zachte zuidenwind in de middaguren het kwik tot bijna 15 graden in de plus heeft opgestuwd.
Als we op deze zaterdag óók nog eens het zonnetje er bij hadden gehad….
Maar dat is teveel gevraagd en daardoor blijven we in vochtige, grijze sferen gehuld, maar ik kan sinds lange tijd gerust weer blootshoofds door Ekenstein stappen om eens te luisteren naar de typische eerste voorjaars-spechtenroffels en vinkenslagen.

 

zat2

 

 

Nou, dát viel even tegen zeg.
Ja, aan de spechten en vinken lag het niet die wilden wel, maar alles wat in de natuur ook maar een beetje amoreus wilde riedelen werd vanuit het Restaurant ‘boemsend’ overstemd door de zware monotone bas van ‘Melrose’, die blijkens het niet mis te verstane opschrift op hun geluidswagen de beste partyband van Nederland zou zijn.
Het zal vast gezellig worden op het bedrijfsfeest van een van onze provinciale groot-industriëlen, maar smáken verschillen.

Ook de meeste bosvogels zijn sprakeloos van verontwaardiging naar meer serene oorden gevlogen. Alleen de illustere Roeken krassen vanuit hun nog kale bomenkolonie er nasaal en onverschrokken doorheen. Overduidelijk zijn zij de zware shagrokers van het vogelkoor, dus die blazen gewoon hun partijtje mee..

Gelukkig laten de lila Krokussen op de bosbodem de ‘earth-quaking-bass’- geluiden ’ gelaten over zich heen denderen en willen – nu ze er toch zijn – best nog wel een tijdje in het park blijven staan.

 

zat1

 

zat3

 

Vooral ook omdat ’t gezellig werd vanwege het feit dat de bijen óók wakker zijn geworden. Dat dan weer niet zozeer door ‘Melrose’, maar vooral vanwege de zachte weersomstandigheden.

Zacht zoemend ( tenminste dat veronderstel ik) bezoeken ze bloem na bloem, op zoek naar het verrukkelijke nectar waarvoor ze in ruil een slordig passend broekje van geel stuifmeel krijgen aangemeten.

Dat aanvliegen doen ze héél kort, ongestructureerd en volkomen willekeurig zodat ik er vele tientallen keren naast zit of te laat ben met de autofocus..
Uiteindelijk lukt het me om zowel bloem als bij in één plaatje te verenigen.

 

zat4

 

zat6

 

Ik ben zo geconcentreerd bezig dat het me niet eens is opgevallen, dat de muziek inmiddels is verstomd en als ik even later weer op de parkeerplaats ben, merk ik dat de eerste feestgasten nu pas beginnen te arriveren.

Ze waren dus alleen nog maar een beetje aan het inspelen.

O,o…

One thought on “Melrose ..

  1. Moi Krijn, het was het feestje van 25 joar PPG Delfsiel woar Hans waarkt. Wie hebben een schier feestje had mit o.a. Melrose. Moi, Gerda

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s