In volle vlucht…

Hoewel het nu qua temperatuur wel een stuk aangenamer is geworden en we de lente al kunnen ruiken, ga ik in gedachten toch nog even terug naar vorige week, toen er bij de kanaalwakken van alles viel te beleven op watervogelgebied.

Op het water dobberden toen niet alleen grote aantallen eendvogels, maar het was ook in de lucht een komen en gaan van gevleugeld waterwild.

Ik heb er een poosje staan kijken en raak geschoten met mijn telelens.
Gewoon, zoals ik in mijn jonge jaren als jager ooit met het geweer deed;
Anticiperen, richten, meezwaaien én afdrukken!

In plaats van een luide knal, wordt er lichtjes met de camera gerateld..
In plaats van een dodelijke smak, maakt de vogel nu een sierlijke bocht om even later terug te keren in of rond het kleine stukje open water
En in plaats van het tevreden gevoel van ‘wild in de pot’, proef ik nu de voldoening van een geslaagde foto en een mooie herinnering.

Het klinkt gemakkelijk, maar ’t is best nog een hele toer om ze er scherp en in een goede compositie op te krijgen. Bij wat minder snel vliegende vogels, zoals de knobbelzwanen en de reiger hieronder was het niet zo heel moeilijk ..

 

don5

 

don10

 

Maar o jongens, om die vliegensvlugge Smienten ( Anas penelope) er goed op te krijgen..

En dat wil ik juist zo graag, omdat ik het een van de allermooiste eendensoorten vind die we in ons landje kunnen aantreffen en ook om ze hier in alle rust te kunnen laten bekijken .

Want kijk eens naar dat kleine beige biesje op hun kastanjebruine voorhoofd. Let eens op die groene spiegel op de vleugels, die prachtig gemȇleerde onderzijde…

 

 

don7

 

don8

 

Om ‘m nog eens extra goed te kunnen bekijken, plaats ik hieronder ook nog maar even een jaren geleden al genomen close-up van zo’n prachtig eendenwoerdje.

 

Schermopname (49)

2 thoughts on “In volle vlucht…

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s