Make my day..

Vandaag wordt er keihard in en aan de tuin gewerkt, waarbij naast het (laten) aanleggen van een nieuw terras, ook nog eens het gras wordt gemaaid en onkruid gewied en die laatste dingen doe ik dan uiteraard weer zelf.

Tussen die bedrijvigheid door mag ik graag met een schuin oog kijken of er zich ‘en passant’ een foto-kans voordoet. Dat lijkt volgens mijn vrouw dan verdacht veel op uitrusten, maar geloof me dat kost ook best nog inspanning…

In dit geval betreft ’t het voorzichtig besluipen van een fraaie sluipwesp, en dan nét afdrukken een fractie van een seconde vóór dat ie het luchtruim kiest..

 

wesp1

Pfoe…daar ben ik dan even zo geconcentreerd mee bezig dat ik er zelfs opnieuw een beetje ben van gaan zweten !

Je moet het met het maaien van gras ook weer niet al te gek maken vind ik en hier en daar ook wat ruige hoekjes in de tuin, laten voor wat ze zijn.  Overigens is dat ook weer een verdachte theorie die voort zou komen uit mijn van nature wat luie inborst. Maar nu wordt deze overtuiging gelukkig onderstreept door een rustend Bont Zandoogje dat op zo’n lange gespaarde grashalm is gaan zitten om de de nacht af te wachten..

Make my day!

zandoog2

 

 

zandoog1

 

 

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s