Kold..

Tsjonge… ’t is fris hoor!
De laatste dagen worden we allerminst verwend met zoet Aprilletjes-weer en is het nog steeds winterjassen-tijd. Vannacht spande de kroon met een fikse nachtvorst, die gisteren al werd aangekondigd.

Daarom wipte ik vanochtend om 6.00 uur verwachtingsvol uit dat warme holletje, waarvan ik me op zo’n vroeg tijdstip voor mijn werk altijd maar moeilijk los kan rukken. Maar als er foto-kansen zijn sta ik dan bij wijze van spreken onmiddellijk fluitend op het koude slaapkamer-laminaat.

En de belofte wordt volop waar gemaakt, want de velden liggen er smakelijk berijpt bij en de boven Zeerijp opkomende zon gooit daar nog eens een heerlijke rosse gloed overheen..

 

och1

Wat is het hier dan weergaloos mooi! Wat een voorrecht om de tintelende lucht op te snuiven om onder begeleidende strofes van merel en winterkoning de wereld verder te zien ontwaken.

 

och2

Het Westeremder Maar baadt zich in het allergoudste ochtendlicht en ademt geluidloos lichte wolkjes neveldamp over het koude water uit..

 

och5

 

O, wat krijgen de tere voorjaarbloeiertjes het even voor hun kiezen, nu ze door Vadertje Vorst tijdelijk zijn ingevroren en van kleine ijsnaald-ringbaardjes zijn voorzien.

Ik besluit om de camera in macro-stand te richten op de zo’n frêle lila Pinksterbloem in beijsde staat en weet dan eigenlijk niet wat het mooist is om ‘m te fotograferen; in zondoorschenen back-light of frontaal belicht.

Nou , ik kies gewoon voor allebei de opties..

 

och6

 

och4

Wanneer ik tegen acht uur weer naar huis wandel , verandert de zonkracht de in ijs gestolde wondermooie creatuurtjes alweer snel in ‘gewone’ sprieten waarop glanzende druppen nog wat liggen na te parelen..

 

Dauwdruppels, Augustus 08

Maar da’s óók mooi!

2 thoughts on “Kold..

  1. Hoi Krijn. best alweer een tijdje geleden dat ik op je site heb gekeken. Ik dacht echt dat je helemaal gestopt was maar, niets is waar. Prachtige foto’s nog steeds. Ik fotografeer nog steeds al word het met mijn leukemie wel steeds moeilijker. Maar ik blijf positief en met Gods kracht kom ik een heel eind.

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s