Vliegende juwelen ..

De titel van vandaag, ‘vliegende juwelen’ zou in zijn algemeenheid best op kunnen gaan voor alle vogels, maar persoonlijk is er maar ééntje die ‘m echt verdient.
De ijsvogel.
Vaak zie ik ‘m niet, maar áls ik ‘m waarneem is het vaak dat felle piepje dat ik éérst hoor en dan scheert er zo’n felblauw raketje over het water.
Bij zo’n flits-ontmoeting gaat mijn hart steevast een beetje sneller kloppen, want om eerlijk te zijn vind ik ‘ Alcedo atthis’ met stip een van de allermooiste vogels. Maar ik kan ‘m zo zelden van dichtbij bewonderen. Meestal is de afstand simpelweg te groot om rustig van zijn kleurenspel en vistechniek te genieten maar…
Gisteren heb ik een unieke kans te baat genomen, ergens in het oosten des lands, waarbij ik nuttig en aangenaam handig heb weten te combineren door een paar uren te snipperen rond werkafspraken.
Gruwelijk vroeg moest ik er mijn bed vooruit, dat wel…maar dat ongemak woog niet op tegen de heerlijke natuurbeelden die vanuit een speciaal ingerichte fotoplek op mijn netvlies én mijn geheugenkaartje belandden.
Aan de rand van een zandwinnings-plas was eerder een nest ijsvogels uitgekomen en met name de prachtig uitgekleurde jongen zwerven daar kris-kras rond om af en toe óók plaats te nemen op stronken en takjes op enkele meters afstand voor mijn foto-hongerige ogen.
En dát is smullen!
Ik hou maar op met de woordenbrij en laat verder de beeldenselectie spreken.
Ik heb na wat staatsie-portretjes te hebben gemaakt van rustende vogels me verder geconcentreerd op gedrags-beelden van die poetsende, dreigende, vechtende en stretchende vliegende juwelen zodat we samen hier nog even mogen nagenieten.

ijs1

 

ijsv2

 

ijsv7

 

ijsv5

 

ijsv4

 

ijsv3

 

ijsv8

 

ijsv6

 

 

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Vliegende juwelen ..

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s