Ekenstein-loopje…

Een foto-wandelingetje op Ekenstein levert, na de voorbije kou en ijzel, weer een totaal ander sfeerbeeld dan dat van enkele dagen terug.
Her en der zijn nog stille getuigen aanwezig van die centimeters dikke ijsplakkaten en -omhulsels waaronder en waarin alles gebukt en gehuld ging.

Kleine gesmolten restanten, die nog wat liggen ná te flonkeren op kwijnend blad..

ekenstein3

Wat me opvalt is dat de nog rijkelijk aanwezige paddenstoelen zich ondanks de plotselinge kou toch glanzend en veerkrachtig hebben weten te handhaven..

ekenstein1

ekenstein 2

Wie zéker blij zijn met de komst van zachtere lucht? De putters !

Hun voedsel bestaat in deze tijd veelal uit de minieme zwarte zaadjes van de els, die ze behendig uit de elzenproppen peuteren. En juist deze zaadjes waren vijf dagen lang onbereikbaar geworden doordat de proppen door een ijzellaag waren omsloten.

Al twitterend vliegen ze boven mijn hoofd van boomkruin naar boomkruin, waar ze zich in allerlei standen als kleine acrobaten weer te goed kunnen doen en de vetreserves kunnen aanvullen.

putters

Handig is dan zo’n fijne zoomlens, waardoor ik ook in staat ben om een van die prachtig gekleurde ventjes van zijn omgeving te isoleren en van dichtbij te laten zien.

putter

3 thoughts on “Ekenstein-loopje…

  1. Dank Krijn voor de prachtige foto’s en het mooie verhaal. Ik ben een poosje van de straat, heb afgelopen woensdag mijn enkel gebroken, twee stappen buiten de deur.Gaat weer over maar jou mooie verhaaltjes en foto.s doenme veel plezier

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s