Sneeuw !

sneeuwdiep

 

Nou zeg !
Tot mijn grote verrassing is er in de na-nacht zo maar een best pak sneeuw in onze omgeving gevallen en hoewel ik vandaag op pad moet, kan ik geen weerstand bieden aan de verlekkerende aanblik van die stille witte pracht en loop eerst nog even naar buiten.

Maar goed ook, want het kwik zit al weer iets boven nul en het drupt en driezelt al van de daken en de taken, zodat het allermooiste er dan weer rap van af is..

Gelukkig blijkt er bij thuiskomt in de middag in elk geval op ‘veld en beemd’ nog een flinke sneeuwlaag te zijn achtergebleven, zodat het landschap met de dik ingepakte boerderijen er toch nog steeds wel ‘w.g. van der hulst-achtig’ is blijven uitzien.

Voor de Garrelsweerster Kloostermolen staat zelfs een sprong reëen mooi afgetekend tegen de winterse achtergrond ..

 

 

sneeuwmolen

Ik rijd met plezier nu een extra rondje door dit prachtige polderland, waar ook de besneeuwde wierde van Wirdum nu een extra fraaie aanblik biedt..

 

sneeuwwirdum

En wat dacht u van de luchten boven Eenum?
Holderdebolderende wolkenwagens vol met ijskoude winterse lading trekken er dreigend voorbij..

 

sneeuwleenum

terwijl boven de eindeloze einders bij Loppersum, zich een majestueus schouwspel voltrekt als daar een hemelhoge zuilenpartij wordt opgetrokken waaruit zich ieder moment een felle sneeuw- of hagelbui kan vormen. In de weerkunde noemen ze dit een Cumulonimbus of Buienwolk.
Zo’n Cumulonimbus kan tot meer dan 15 kilometer hoogte in de atmosfeer uitgroeien en krijgt op grote hoogte een paddenstoel- of aambeeldvormig uiterlijk.

 

SneeuwkolomBC

Vanaf de ‘bult’ op Ekenstein kan weliswaar nog steeds het ‘sleetje-rijden’ worden beoefend, maar de roetsbaan wordt alsmaar bruiner en blubberiger..

Een van de daar gemaakte sneeuwpoppen, lijkt dan ook vertwijfeld de stakerige armen ten hemel te heffen..”hoe lang nog??”

 

sneeuwpop

Ach..dat kon hem nog wel eens meevallen, op ’t moment dat ik dit schrijf dwarrelen er al weer nieuwe vlokken!

4 thoughts on “Sneeuw !

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s