Van ganzen en balen ..

We zitten dit weekend in de overgangsfase naar een meer wisselvallig weertype, maar gisterochtend kleurde de dag de velden nog beloftevol goudgeel.

hoeksmeer1

Je kunt er de klok op gelijk zetten als het om de komst gaat van Kolganzen uit het Noord Rusland en omstreken; in de eerste oktoberdagen strijken ze na hun lange tocht weer massaal neer op het Hoeksmeerster groenland, met gemengde gevoelens tegemoet gezien door agrariër en vogelliefhebber.

Vooral de toch al door melkquota en Brussel geplaagde boer ziet ze begrijpelijk meer als schadelijke grashappers, maar voor mij zijn het prachtige toendra-vogels en sfeerbepalende aankondigers van de herfst.

Heerlijk is de ambiance in de contreien tussen Garrelsweer, Wittewierum en Overschild.

hoeksmeer2

Hoewel ik niet zo’n liefhebber ben van die in  plastic ingepakte ronde strobalen, vind ik die moderne variant van de ouderwetse hooi-oppers wel een leuke tegenhanger vormen van het oude ; de kerktoren, de molen en het landhek.

Samen met het scherp afgetekende silhouet van de blauwe reiger en andere vogel-figuranten op de achtergrond, zorgden ze voor een naar mijn smaak fijne kijkplaat.

 

2 thoughts on “Van ganzen en balen ..

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s