Natuurdagboek 1983 ..

Tsja…als ik hierin blader en mijn aantekeningen rond de maand juni bekijk wordt het mij wat week om ’t hartje. Nostalgische gevoelens komen boven.

Janneke liep in die tijd  rond met een dikke-in-verwachting-buik, waarin onze tweede zich al ophield en ik had het op mijn manier nodig aan vakantie toe, maar centjes daarvoor hadden we in die tijd nauwelijks. We zaten in die periode volop in het opvangwerk dat ons wel heel erg opslokte en waren heel erg blij met het aanbod van familie van vrienden om in die maand een week gratis in een stacaravan in Hardenberg te mogen vertoeven. Enfin, het regende dat het goot vanaf de eerste tot en met de laatste dag, maar toch bewaar ik fijne herinneringen aan die dagen.

Heerlijk alles even los laten en – zo zie ik aan mijn krabbels – tussen de buien door, even schommelen met Marjon..

Ondertussen ook goed om me heen kijkend, want er is van alles te zien aan natuur-indrukken die afwijken van hetgeen ik dagelijks  op het Groninger platteland waarnam.

Daarna weer hollend naar binnen want er  kondigde zich al weer een hoosbui aan, die zich gezellig kletterend op het houten caravan-dak ontlaadde..

Daar.. bij het schijnsel van schemerlampjes, onder gepruttel van zich aandienende koffie en begeleid door cassettebandjes-muziek vol Elly- en Rikkert-liedjes , schreef..knipte en plakte ik wéér een paar bladzijden vol…

 

NDB1 NDB2

 

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s