Verrukkelijke Fibulae ..

In deze tijd van het jaar ben ik niet of amper bezig met metaaldetectie en bodemvondsten. Niet alleen omdat de tijd me wat ontbreekt, maar vooral omdat de akkers vol staan met ingezaaide gewassen en dan zien de boeren me liever gaan dan komen met mijn schepje.

In de afgelopen Kerstvakantie heb ik me op dit gebied wel verdienstelijk proberen te maken en heb gehoor gegeven aan een oproep van de redactie van ” de Detector Amateur”, een tijdschrift voor amateur-archeologen en metaaldetectie, om eens een artikeltje te schrijven over gevonden bronzen Mantelspelden of Fibulae.

Ik kreeg deze week een berichtje dat het artikel binnenkort in dit blad wordt opgenomen en kreeg er meteen een proefdrukje bij.
Omdat ik  ook via dit blog ook wel eens wat bodemvondsten met bijbehorende verhaaltjes laat zien, dacht ik dat het voor de geinteresseerden wel leuk zou zijn om het artikel ook hier te plaatsen:

fibula deel 1

fibula deel 2

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s