Schermusselingen …

Al wekenlang wordt  de voederplank frequent bezocht door een flinke zwerm huis- en ringmussen. De laatste groep is iets ondervertegenwoordigd maar de wat kleinere ringmusjes ( die met een chocoladebruin petje) laten zich niet onbetuigd bij de schermutselingen rondom het aangeboden voer. Tot voor kort aasden ze vooral op het aangeboden strooizaad maar de in de afgelopen dagen kregen ze ook smaak aan de pindakaas, waarop vooral mezen en roodborsten dol zijn.

Ten behoeve van  een vogelfoto-shoot heb ik het potje maar eens pontificaal rechtop op de plank geplaatst om te zien of er enkele leuke actiefoto’s zouden kunnen ontstaan tijdens de onderlinge twist rondom de favoriete zit-hap-plek, namelijk op de rand van het potje..

En jawel hoor, dat projectje lukte! Onderstaand toon ik een paar plaatjes waarop snavels, klauwtjes en vleugels worden gebruikt om de concurrentie te lijf te gaan. 

Het is dan even een tumult van jewelste waarbij ik het dan grappig vind om te zien hoe de Roodborst  – een beetje sneaky – de boel vanuit een struik op een afstandje zit te bekijken en zodra er zich een rustig momentje voordoet zijn kans waarneemt om er daarna schielijk met zo’n lekker hapje vandoor te gaan om dat dan ergens in een hoekje van de tuin rustig naar binnen te werken.

3 thoughts on “Schermusselingen …

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s