Groeikracht…

Ongelooflijk ! 

Wat een enorme groeikracht schuilt er in die paardenbloemen op mijn gazon. Nou ja ‘gazon’..

Eigenlijk mag het die naam niet meer hebben want voor zo’n slordige driekwart bestaat mijn grasveld inmiddels uit mos, madeliefjes en paardenbloemen en hoewel dat tuincultuur-technisch gezien niet de bedoeling  is, oogt het wel liefelijk natuurlijk.

Maar juist die Paardenbloem deed me vanmiddag even eerbiedig neerknielen want nadat ik vier dagen geleden alles tot aan de grond toe had gemaaid staan deze krachtpatsers  alweer met zeker 25 centimeter aan lengte prominent met hun pluisbollen te prijken    

Ik schreef er twee jaar geleden al over. Ze zijn zo gewoon in onze ogen, dat hun opvallende groei- en verspreidingswijze onze aandacht maar zelden trekt.

Ik heb me er toen maar eens even heerlijk op geconcentreerd en door middel van allerlei camera-trucks en – filmtechniekjes geprobeerd om in twee minuten u te laten zien hoe wonderlijk mooi en knap zo’n geel bloeiertje in elkaar zit en zich in een paar uren transformeert tot de elfen-achtige verschijning van zo’n pluizenbol vol minuscule zaad-parachuutjes.

Dit was destijds het eindresultaat en voor hen die het hebben gemist én voor wie dat best nóg eens weer wil zien,  hier is ie…

3 thoughts on “Groeikracht…

  1. Lief hè?! En dan al die zaadjes zodat je volgend keer er nog meer van hebt. Maar anders had je er misschien niet zo een mooi filmpje van kunnen maken.

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s