Dág lieve Julia !….

“ Opa!  Je zus is uit de buik, en nou krijg ik een kado! “

Met die juichkreet begroet  logé en  kleinzoon Luka mij wanneer ik uit bed stap. Opa wist het natuurlijk al , want rond half twee vannacht is ons kleindochtertje Julia geboren. Hoera! 

Voor hem is het begrip ‘zus’ nog té onwezenlijk om het onderscheid tussen ‘mijn en dijn’ op zo’n gebeurtenis toe te kunnen passen en  bovendien lijkt hij vooral erg gefocused op het beloofde geschenk dat hem ten deel zou vallen wanneer zijn zusje er dan eindelijk maar toch zou zijn.

Hoe dan ook, het is feest!

Vorig jaar rond deze tijd waren we nog in rouw om het overlijden van zijn eerste, toen pas 10 dagen jonge zus en nu staan we te dansen omdat Julia er is. Een wolk van een baby, ‘n dikke 6 pond, een krachtig huiltje en.. alles goed  met moeder, kind én vader.

Terwijl Luka ’s middags alleen maar oog heeft voor zijn nieuwe spoorbaan en de kraamhulp net is gearriveerd, sta ik een kort moment, even alleen in het kleine kamertje dat destijds voor Annelin was bestemd en waar we toen met elkaar zo verslagen bij elkaar stonden. Nu is het opnieuw ingericht, met nieuwe kleuren en nieuwe baby-dingetjes.

Aan flash-backs ontkom ik in zo’n bijzondere situatie natuurlijk niet maar dankbaarheid en blijdschap rond dit nieuwe leven overheersen in grote mate en ik raak dan in mijn eentje stilletjes een beetje ontroerd bij het zien van zo’n klaar hangend rijtje bonte kabouterkleertjes waarmee dat warme, kwetsbare lijfje binnenkort liefdevol word omhuld.

En bij het rondzien door het kamertje valt mijn oog ook op het schilderijtje van ‘Annelin’s  Regenboog’ dat daar nu niet alleen hangt als een herinnering aan wat er was, maar vooral óók als een belofte van dat fijne wat er is én nog komen gaat !

Welkom lieve Julia Leanne, deze opa kan niet wachten totdat ook jij in een van die aandoenlijk hansopjes over zijn buik komt kruipen !

12 thoughts on “Dág lieve Julia !….

 1. Van harte gefeliciteerd oom Krijn en tante Janneke met de geboorte van jullie prachtige nieuwe kleindochter! Heel veel geluk en liefde met elkaar gewenst.

 2. Lieve opa Krijn en Oma Janneke, van harte gefeliciteerd.
  En voor de rest van de familie natuurlijk ook gefeliciteerd.
  Samen verdriet gedeeld en nu is het weer tijd om samen van dit wonder te genieten.
  Wat een geschenk.

 3. Hoe dicht geluk en verdriet soms bijelkaar ligt blijkt hier maar weer. Wat ontzettend fijn dat dit mooie meisje gezond op de wereld is gekomen. We wensen jullie als opa en oma en natuurlijk de ouders en broer heel veel liefdevolle knuffelige momenten.

 4. Van harte gefeliciteerd met jullie kleindochter. Wens jullie en haar een gezond nieuw levensjaar toe. Geniet van elke dag . Dat ze mag opgroeien onder de beschermende vleugels van haar Hemelse Vader.

  • Van harte gefeliciteerd met dit wonder!! Geniet ervan!! Verdriet en vreugde en dankbaarheid liggen dan wel heel dicht bij elkaar! Gods rijke zegen toegewenst.

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s