Beflijster ..

Hoewel ik dat beroepshalve eigenlijk al veel deed, ben ik nu door alle bijzondere omstandigheden genoodzaakt om volledig thuis te werken en dit heeft, naast de opgelegde beperkingen toch ook zijn voordelen!
Zaten we gisterochtend namelijk even uitgebreid in de kamer een bakkie te doen, ontwaart mijn altijd naar buiten zwalkende blik in een flits een bijzondere, donker gekleurde vogel, pal onder het raam op het pas gemaaide gazon.

“ Verhip !..een béflijster ” roep ik tegen mijn geliefde en verslik me in de koffie.

“ Stil zitten blieven’ sis ik haar toe, loop met grote ooievaars-stappen naar mijn camera-tas en gris daar in een grote zwaai mijn toestel mét nog aangekoppelde telelens uit.
Gelukkig verstart m’n door mijn gedrag ‘gepokt en gemazelde’ vrouw  gehoorzaam in de ‘freeze’ stand en blijft deze zeldzame doortrekker nog even druk in de weer met het zoeken naar emelten, zodat ik ‘m door het driedubbel-dikke thermopane heen er best nog even goed op kan zetten.

 

Beflijtser1c

 

Nét op tijd, want hij ( of zij, want er is qua uiterlijk nauwelijks verschil tussen de sexen) wordt de minuten daaropvolgend, fanatiek achterna gezeten door een mannetjes-merel die er een concurrent in verondersteld en poetst uiteindelijk de plaat.

De beflijster (Turdus Torquatus) is een schaarse doortrekker uit het noorden, die sterk op een merel lijkt, maar met een grote witte borstband. Opvallend zijn ook de halvemaan-vormige aftekening van de buikveren.

Wie weet heb jij ‘m ook wel eens gezien en voor ’n albino-merel gehouden.
Een leuk wéétje dus, voor ook zo’n eventuele verrassings-ontmoeting want ze zijn juist in deze weken met veel geluk in onze buurt aan te treffen!

One thought on “Beflijster ..

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s