Waar zijn ze?

Al sinds jaar en dag verblijven er in het natuurgebiedje rondom Ekenstein een flink aantal reeën dat zich ook vaak prima laat zien wanneer we over de N360 rijden. Ze trekken zich niets aan van het langs-zoevend verkeer en pas wanneer je de auto langs de weg parkeert, gaan de koppen alert omhoog en zijn ze op hun hoede, maar er valt dan vaak nog wel prima een foto van ze te maken zoals deze hieronder, genomen in heerlijke voorjaarssfeer.

 

reekits

 

Trouwe lezeres, Anita, vroeg mij hoe het kon dat – hoe ze ook speurt – ze deze bevallige dieren daar tegenwoordig niet meer ziet grazen.
Zeker weten doe ik het niet, maar mijn idee is dat dit wordt dit veroorzaakt door de verbouwing en versterking van de Borg Rusthoven dat met veel lawaai en getril van zware machines gepaard gaat, waardoor de groep zich overdag terugtrekt in de omliggende bossages. Ze dus niet echt verdwenen, maar zullen nu vaak meer ’s avonds en ’s nachts uit de dekking komen.

 

reegeit

Hopen dat we komende zomer weer van dit soort beelden kunnen genieten.

 

Tot schrale troost is dan misschien dit korte filmpje dat ik al weer enkele jaren geleden in elkaar monteerde aan de hand van diverse opnamen van reeën rond Ekenstein.

 

One thought on “Waar zijn ze?

  1. Beste Krijn, laten we hopen dat je gelijk hebt. Ze zijn zo mooi en ik word er altijd blij van als ik ze zie. En er zijn er meer mensen die de reeën missen.

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s