Applaus!

Vogelfotografie in herfst en winter is vaak afzien!
Vernikkelde handen, loopneus en kleumtenen zijn dan mijn deel, waarbij het altijd maar weer afwachten is of het allemaal wat oplevert.
Daarom – en mede vanwege mijn van nature tot luiheid neigende karakter- maak ik het mij in deze periode graag eens gemakkelijk door in eigen tuin voor het kantoorraam een vogelvoerplek in te richten voor het vogelvolk, waarop ik vanuit de kamer mijn lens kan richten.

 

 

Dat levert wel enige complicaties op omdat ik dan door maar liefst 3-laags Zweeds thermopane-glas heen moet fotograferen wat soms zorgt voor iets aan scherpte- én contrastverlies en lastige weerspiegeling, máár daar staan dan die heerlijk geneugten van koffie in de hand, ergonomisch verantwoorde bureaustoel én prettig centraal verwarmde ledematen tegenover.

’t Is toch wat!
En..ik bekén nog méér gemanipuleer!

Ik zoek her en der naar aantrekkelijke stronkjes en takken vol kleurig herfstblad en plaats deze voorzien van zorgvuldig aan het oog onttrokken vogellekkernijen, tegen een zelf gekozen achtergrond op goed fotografeerbare afstand voor het raam en ensceneer de ‘natuurscene’ die ik zo ongeveer voor ogen heb.

En dan is het wachten op enkele hoofdrolspelers, waarvan je geen flauw idee hebt of én wanneer ze op de set komen opdraven of het weer eens volledig laten afweten.
En áls ze dan toch eindelijk ten tonele verschijnen, is het maar zeer de vraag of ze aan de wens van de soms tot wanhoop gedreven regisseur willen voldoen om héél even op de voor hen bestemde plek in de spotlights te willen komen staan.

Nee, het is een wispelturige en onberekenbaar gezelschap…de tuinvogel-cast.

Maar hieronder zijn toch een paar van die gevleugelde acteurs te zien, die – hoewel niet geheel belangeloos – tóch hun medewerking aan de recent tot stand gekomen productie hebben verleend.

Applaus!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 thoughts on “Applaus!

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s