Schier ! ….

 

Gisteren brachten wij nog een heerlijk dagje door op Schiermonnikoog met 3 van onze 4 kleinzonen.
‘Donderstenen’ zijn het die beurtelings zorgen voor bijna-hartverzakkingen als ze onverwacht hun capriolen uithalen bij de veerboot-railing of in de woeste branding, maar ook voor onbetaalbare gniffel-geniet-momenten die hun vrolijk gezelschap ons oplevert.

 

schierotren

 

Zon, zee en duinen zijn uiteraard de hofleveranciers die hun vorstelijke bijdrage aan zo’n gouden dag leveren en ik maak (uiteraard) van de gelegenheid gebruik om af en toe iets moois van dat landschappelijk vermaak vast te leggen.

 

 

strand

 

Op het strand zelf, vermaak ik me vanaf de neergevlijde badhanddoek lui-ig met een nieuwsgierig dichtbij stappende Stormmeeuw en da’s natuurlijk een makkie..

 

 

schiermeeuw

 

Maar verderop rennen groepjes jentige Drieteenstrandlopers langs de vloedlijn en dat is ‘different cook’. Als rappe, nooit stilstaande speelgoed-autootjes bewegen ze zich in groepjes in de zoute schuimkraag op zoek naar strandvlooien en ander eetbaar spul.
Ik wil graag een intiem portretje van ze maken en moet hen daarvoor op hun ooghoogte fotograferen, waarbij schelpenzoekende badgasten en springerige blafhonden óf hinderlijk in de weg lopen óf zorgen dat ze vlak voor het ‘moment suprȇme’ weer opvliegen.
Tot twee keer toe kom ik dan ook zuchtend en vergeefs terug bij ons bivak, maar de derde keer loop ik wat verder door naar een wat minder druk bezochte plek en is het eindelijk scheepsrecht..
Dat zijn óók unieke momenten, om zo – op hun eigen eye-level- kortdurend omringd te zijn door een tiental van die prachtige watervlugge strandvogels..

 

3teen4

 

 

3teen3

Snertderrie, waar ben ik nou weer ingestapt?”

 

We sluiten de dag uiteraard waardig en vitaminen-arm af met friet, fris en pannenkoek en op de terug-boot genieten we met haren en kragen vol plakkerig schuurzand nog even samen van een prachtige zonsondergang boven die eindeloze Waddenzee..

Nou ja, of ze dáár nou oog voor hadden?

 

schierzon

One thought on “Schier ! ….

  1. Wat weer een heerlijk verhaal van een heerlijk stranddagje-uit met de kleinzoons. Dat er nog veel van zulke herinneringen gemaakt mogen worden.

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s