Roodstaartjes ..

Er is een nestje Zwarte Roodstaarten uitgekomen op een onontdekt plekje ergens in de ruigte voor of achter het huis en de inmiddels vliegvlugge jongen zwerven als pluizige haarballen op goed geluk door de tuin, op vaste hekpaaltjes plaats nemend in de hoop dat paps of mams nog een hapje komt toestoppen.
Maar dat is voorbij!

 

roodst1

 

 

roodst2

Ze zijn inmiddels ook zelf in staat om mugjes en larfjes op te pikken om te zorgen dat de voorraad proteïne snel wordt omgezet in de benodigde energie voor de grote Noord-Afrika-reis die ze straks zullen moeten ondernemen.
Je ziet het er nu nog niet aan af dat ze met die nog amper volgroeide vlerkjes over een paar weken door weer en wind die Middellandse Zee oversteken om daar de wintertijd door te brengen, maar dat staat toch echt te gebeuren. Hoewel, veel schijnen ook te blijven hangen in Zuid Europa en is de winter bij ons weer eens erg zacht, dan is er zelfs hier in december soms zo’n exemplaar op de voederplank te vinden.

Tsja, waarom zou je dan ook.

Nou ja, je hoort ‘m denken  “Práát me er nog even niet van zeg…’t is nog augustus”

 

DCIM100GOPROG0082019.JPG

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s