Lazy Sunday Afternoon..

Voor de kenners zal de titel direct tot associaties leiden met een dromerig ‘jaren-60’ hitje van The Small Faces.

Ik moest er ook even aan denken, maar het was in de luie stoel toch weer heerlijk buiten toeven in de middagzon met een goed glas binnen handbereik. De madeliefjes in het kort gemaaide gazon steken direct de vrolijke kopjes weer op en geven meteen die romantisch-zomerse sfeer waar we zo lang naar uitkeken..

zond5

 

Opeens zie ik een van de eerste Oranjetipjes van het jaar door de tuin dwarrelen en zich neerzetten op zo’n madelief en dan ben ik meteen niet meer ‘lazy’ en dribbel haastig het huis in om de camera uit de tas te halen om ‘m voorzichtig te kunnen besluipen..

 

zond1

Meestal ben ik dan te laat als ik weer buiten sta, maar dit exemplaar neemt er even de tijd voor en gunt me het plaatje dat ik voor ogen had..

Voor de rest hoef ik er ook niet echt op uit voor een natuurfoto want tussen het gras schieten de eerste Pinksterbloemen op die ook meteen bezoekers trekken..

 

zond4

 

En het Driekleurig Viooltje staat zó onwezenlijk mooi te zijn op levensgevaarlijke plekjes waar ie helemaal niet hoort te staan, dat ik ook dáár nog even voor op de knieën ga..

 

zond3

Want volgende week gaat de maaier er weer over.

Nu is het wachten op een van de eerste buien die zijn aangekondigd en de voorbode zijn van een veel frissere variant van het voorjaarsweer dat voor de komende week op ’t programma staat.

Maar dit hebben we weer binnen !

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s