Avondsfeer ..

Tsjonge, wat worden we verwend met heerlijke temperaturen in een maand waarin het zelfs nog wel eens wil sneeuwen. Maar in dit geval levert Aprilletje-zoet ons een feestelijke zomerhoed waarvan we nu vooral volop genieten!

Na het avondeten sta ik even in dubio tussen de dadendrangers ‘nut’ en ‘fun’, waarbij het eerste mij aanspoort om het gras nu dan toch maar eens te gaan maaien en het tweede me verleidt om even een foto-loopje door Ekenstein te maken.
Omdat het nog lang droog zal blijven, geef ik zonder al teveel gewetensbezwaar toe aan de meest prettige aandrang en daar krijg ik geen spijt van..

Mán, wat is Ekenstein in deze dagen weer veranderd in een dwarrelgroene balzaal vól kleur, licht en muziek…

Terwijl de avondzon al langzaam ter kimme neigt, geven winterkoningen, zanglijsters en roodborsten ‘m nog even welluidend van jetje, terwijl frisgroen, pás ontloken blad in flonkerend tegenlicht héél kort volop de aandacht trekt.

 

ekst1

 

ekst2

 

Langzaam kruipen de schaduwen vanuit de nog kale boomkruinen naar de grond en het speenkruid dat de hele dag knalgeel heeft staan te schitteren, heeft haar laagstaande sterren nu toegesloten tot de volgende voorstelling.

ekst3

 

Zo ook, dit bosanemoontje, dat zich net als iedere andere avond opnieuw bijna eerbiedig naar de grond lijkt te buigen..

 

ekst4 - kopie - kopie

 

‘ Doe mij dankbaar en gezond, opstaan in de morgenstond ‘

 

One thought on “Avondsfeer ..

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s