Gék die ik ben ..

Tsja…die kleine felle sneeuwbuitjes en die sterke instraling van de zon, hoewel aantrekkelijk voor oog en gevoel, vormen ze een hinderpaal voor snelle ijs aangroei.
Met sneeuw en vorst balanceer ik vaak op het smalle koord tussen ‘hoop en vrees’, omdat ik de fijne winterse aanblik van een besneeuw landschap natuurlijk niet versmaad, maar tegelijkertijd me zorgen maak om de verprutsende werking die daar van uit gaat op de ijsvloer.
En die laatste is nog steeds niet goed genoeg gevormd, door het ontbreken van echte kou en de nog steeds te hard waaiende wind. Bovendien brengen de kleine, plaatselijke sneeuwbuien hier in Loppersum nog geen witte wereld..

Da’s wel even anders als ik tussen de middag in de buurt van Groningen kom..

 

dins1

Daar gaat het plotseling van jétje met de sneeuwval en even later maak ik van de gelegenheid gebruik om in het Sterrenbos snel een paar sfeerplaatjes te schieten..

 

dinsd2

 

dins4

 

Aan het eind van de middag rijd ik terug via het Slochterdiep en daar bieden de winterse omstandigheden weer andere ‘buitenkansen’..

 

dinsd3

Kleumend gevogelte, zoals hieronder een Blauwe Reiger is in dit soort situaties altijd een stuk beter benaderbaar omdat ze er vaak voor kiezen om energie te sparen in plaats van toe te geven aan hun vlucht-impuls..

 

dinsd5

 

Op een of ander manier voel ik me daarom bij het maken van zo’n foto soms wel een beetje ’n soort ‘ramp-toerist’.

Je ziet ’m korzelig denken … “ Ja hoor, maak er óók nog maar es een foto van !”

Dat geldt eigenlijk ook voor de plaat die ik maak van een bijzondere, schuwe eendensoort, die je maar zelden van dichtbij kunt bewonderen omdat ze niet graag het binnenland opzoeken..
Het is het woerdje van het Nonnetje (Mergellus albellus), ook wel Kleine Zaagbek genoemd.
Wat is dat eendje toch mooi ontworpen en afgetekend !

 

dins6

Als ik thuis kom en achter de PC plaats neem, zie ik hoe de avondzon al bezig is weg te zakken in een hemel van weergaloos uitwaaierend blauw, rose en oranje.

Ik ga – gék die ik ben – op sloffen, zonder jas en blootshoofds nog héél even met de camera in de tuin staan..

 

dins7

 

One thought on “Gék die ik ben ..

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s