Deurzetten..

Ja, het wordt nog even menens met de winter. Nét op het moment dat ik mijn hoop op sneeuw en ijs definitief aan de wilgen wil hangen, verschijnen er ijskoude weersystemen op de kaarten.

Gisteren voelde het in het late middagzonnetje nog wel voorjaarsachtig aan en dat stimuleerde mij dan ook om zo’n heerlijk pluizig pimpelmeesje op een tak van de zeer vroeg uitgelopen ‘viburnum’ te lokken, waardoor er een fijn lente-beeld in pasteltinten kon ontstaan..

 

 

mees2

 

Nou ja, laten we het er maar op houden dat er nog veel meer voorjaarspracht in het vat zit, maar voorlopig gaat de winter die tot dusver niets voorstelde, dus nog even uit een ander vaatje tappen!

Er wordt van al van ‘scheuvelen’ gesproken, wanneer na het weekend Polair Arctische lucht uit Rusland ons zou bereiken en dát zou gezien de tijd van het jaar toch wel een unicum zijn.
Dat dan waarschijnlijk op ondergelopen land of ondiepe plassen, want voorlopig ligt het Damsterdiep nog grotendeels open..

Wanneer ik om 17.30 door Appingedam rijdt, zie ik hoe de rode avondzon ten onder gaat en zich prachtig spiegelt in het alsmaar kouder wordende water, waarin aan de randen al duidelijk ijsvorming is ontstaan..

 

avozon

 

Nou mout, ’t nog even deurzetten..

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s