Dip-trip..

 

Gisteren zijn we een dag eerder terug gekomen van een als lang weekend gepland uitje naar een vakantiehuisje in de Eifel. Ik had me bij voorbaat verkneukeld op lange wandelingen met mijn geliefde over wit-bepoeierde velden en door besneeuwde bossen, mini-bezoekjes aan die kleine Konditorei voor Kafé mit Zahne und Apfelstrudel, bordspelletjes doen en in een paar avonden in één keer alle afleveringen van zo’n Zweedse Crime-serie uitkijken..
Nou, dat liep allemaal even anders..
Direct na aankomst schoot Janneke, met een afgemeten “ik geloof dat ik griep krijg” huiverig onder een wollen deken, waar ze het hele weekend hoestend onder is blijven liggen rillen.
Tsja..dat verandert het programma in een meerdaags binnen-blijf-project..
Gelukkig zijn er dan nog de Olympische Spelen om mij enigszins op te richten, zodat ik met een schuin oog naar allerlei voor mij volstrekt onbekende soorten wintersport kijk waarvan doel, regels en charme mij volkomen ontgaan. Alleen van het schaatsen word ik een beetje warm.
Maar, zoals altijd miegelt het rond die huisjes in zulke parken van de vogels die mij dan toch wel weer weten op te beuren.
Ik stel camera en statief op in de hoog opgestookte kamer, maak het thermopane-glas goed schoon, strooi voer op de besneeuwde tuintafel en schiet over het zielig ineengedoken hoopje ‘ellende’ op de bank heen, vrijwel geluidloos mijn plaatjes..

 

eif1

 

 

klever9

 

 

 

sijm7

 

 

 

roodb1

 

 

Nou ja, uiteraard bedien ik haar tussendoor zorgzaam van een bakje yoghurt, breng een onbelegde cracker, leg koele handen op haar voorhoofd, serveer een koud glas water, retourneer de half opgegeten cracker en haal bij de apotheek in het dorp een voorraad Paracetamol, want die kun je daar niet even in de supermarkt kopen.

Maar uiteindelijk ga ik er af en toe natuurlijk nog wel even op uit om de benen te strekken en frisse, bacillenvrije lucht in te ademen maar ‘k voel me zo alleen ploeterend door de versneeuwde wereld toch ’n beetje Remi en hoewel het gezellig over van alles en nog wat keuvelen nou niet bepaald mijn sterkste punt is, mis ik de zo vertrouwde aanspraak dan toch..

 

 

eif4

 

Ik verbaas me over het feit dat ondanks dat het hier de afgelopen nachten streng tot zeer streng heeft gevroren, er niemand op dat prachtige natuurijs schaatst. Duitsers hebben duidelijk geen schaats-cultuur zoals bij ons het geval is en daarvan getuigt natuurlijk ook zo’n overdreven verbodsbord. Zo blijven die gouden schaats-medailles natuurlijk óók in de toekomst aan deze zijde van de grens.

 

eif3

 

 

Enfin..ik heb me voor de rest maar weer toegelegd op vogelfotografie vanuit de zeer luxe (en dure) verwarmde foto-hut. Hieronder staan nog een paar resultaten..

 

goudv

Goudvinkman

 

sijsm6

Sijs (man)

 

sijvr8

Sijs (vrouw)

zwmees1

Zwarte Mees

 

matkop

Matkop

 

 

 

Als we zondagmiddag vervroegd in de auto stappen, is het daar ook druilerig geworden. De fris-witte sneeuw is inmiddels in een soort grijsbruine drab veranderd en op de terugweg slaat de regen ons al weer spreekwoordelijk in het gezicht.
Na een vier uur durende, wat zwijgzaam verlopende, rit zijn we eindelijk weer thuis van een toch wat in het water gevallen weekend.

Maar er zijn ergere dingen !

 

2 thoughts on “Dip-trip..

Reageren? Graag ! Schrijf hier onder ...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s